fbpx

Smak av Eiker info

MS Eikern er kjent for god mat, god service, fine opplevelser i historisk farvann og en svært hyggelig atmosfære ombord. En båttur med MS Eikern i et av Norges vakreste landskap er en opplevelse i seg selv.

Gård fra 1541
Fossesholm herregård har historie tilbake til 1541 og var i sin storhetstid på over 200.000 mål. Sagbruksdrift og trelasthandel la grunnlaget for godset. Fossesholm er fortsatt en av Norges flotteste herregårder med et godt bevart interiør fra midten av 1700-tallet.

Bli med på tur
MS Eikern kan i samarbeid med Fossesholm Herregård tilby en uforglemmelig dag med besøk og guiding på herregården og en nydelig båttur .

Turen starter på Fossesholm hvor gjestene får en to halve rundstykker og kaffe, 1 ½ timers guiding på Herregården og tid til å handle i butikken.

Båttur med guide
Deretter går turen til brygga til MS Eikern hvor vi seiler oppover Vestfosselven til Fiskumvannet og en  tur i Eikern før vi setter kursen tilbake til Vestfossen.

Her blir dere guidet gjennom historisk kulturlandskap hvor vi blant annet passerer Fiskum gamle kirke fra 1200-tallet og Sundhaugen.

Båtturen tar ca. 2 timer på historiske vannveier, på en av Norges flotteste innsjøer, omkranset av vakkert landskap med omfattende fruktdyrking.

Nydelige smaker
Underveis serverer vi «Smak av Eiker», som består av:

  • 1 flaske 0,33 ltr. eplemost fra fruktdyrkere langs Eikern
  • Brød/kjeks/flatbrød fra Eiker
  • 2-3 ostetyper fra Eiker Gårdsysteri AS
  • 4 sjokoladekuler fra Sjokoladesalongen AS
  • Kaffe

Vi har alle skjenkerettigheter for øl, vin og brennevin.

TUREN INKLUDERER:
To halve rundstykker og kaffe, guide på Fossesholm, tilgang til butikken, båttur med MS Eikern, guide om bord og en herlig «Smak av Eiker». 

Turene foregår i perioden 15. mai til 25. september.